Categorieƫn
Grenspolitietaak

Veroordeelde delinquenten lopen tegen de lamp bij controles van Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens diverse controles meerdere personen opgepakt die gezocht werden na eerdere veroordelingen.

Bij Eindhoven Airport zagen marechaussees vannacht een auto wegrijden met hoge snelheid. Na een korte achtervolging werd de auto in Wintelre gestopt en gecontroleerd. Uit controle van het rijbewijs en identiteitskaart van de in Heerlen woonachtige bestuurder bleek dat beide documenten vervalst waren. Later onderzoek door de Marechaussee wees uit dat de 43-jarige man met Roemeense nationaliteit gezocht werd door Italiƫ. Hij zou nog een gevangenisstraf moeten uitzitten van vijf jaar. De man is voorlopig ingesloten in een huis van bewaring in afwachting van zijn overlevering.

Bij Glanerbrug controleerden marechaussees gistermiddag een auto waarin twee mannen zaten. Uit controle bleek dat de 32-jarige Nederlandse bijrijder nog diverse boetes had openstaan ter waarde van 1825 euro en nog een taakstraf moest uitvoeren. Hier had de man, zonder vaste woon- of verblijfplaats geen gehoor aan gegeven. Hij is overgedragen aan de politie voor verdere afhandeling.

Bij Duiven op de A12 controleerden marechaussees gisteravond een auto met daarin een 54-jarige Belgische bestuurder. Uit controle bleek dat de man nog een geldboete moet betalen van 30.000 euro in verband met een eerdere veroordeling. Omdat de man niet kon betalen is hij overgebracht naar een huis van bewaring.

Beide controles, in Glanerbrug en Duiven vonden plaats in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV).