Categorie├źn
Grenspolitietaak

Sri Lankaanse mannen aangehouden voor mensensmokkel bij Venlo

Tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid op de A67 bij Venlo heeft de Koninklijke Marechaussee maandagavond twee Sri Lankaanse mannen (28 en 46 jaar) aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Het duo wilde een medepassagier met een look-a-like paspoort illegaal de grens over brengen.

Bij de controle van een Frans voertuig vroeg de Marechaussee de vier inzittenden om hun papieren. De bestuurder en bijrijder toonden geldige documenten. Een medepassagier achterin het voertuig overhandigde een geldig Duits paspoort. Nader onderzoek door een documentdeskundige wees uit dat de foto in dit paspoort niet overeenkwam met de persoon die het document aanbood. Hierop is deze man aangehouden voor identiteitsfraude. Naar zijn werkelijke identiteit wordt nog onderzoek gedaan.

Van een vierde minderjarige Sri Lankaanse jongen waren de papieren in orde. Hij is gehoord als getuige en ondergebracht bij familie. De drie verdachten zitten vast en het onderzoek naar de mensensmokkel en ID-fraude loopt.