Categorieën
Grenspolitietaak

Marechaussees stuiten op wapens en geld tijdens MTV-controles

Tijdens diverse controles in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) heeft de Koninklijke Marechaussee afgelopen weekend geld, een rolex-horloge en wapens in beslag genomen.

Vrijdagavond controleerden marechaussees bij de Lutte een 23-jarige Duitser, die in zijn auto een set met spreeksleutel, luidsprekers en optische en geluidsignalen had ingebouwd.
Hiermee kon de bestuurder simuleren dat hij tot een hulpdienst zou behoren. In het bijzijn van marechaussees is de volledige set uit de auto gedemonteerd.

Zaterdag werd bij de Lutte een 22-jarige Duitser gecontroleerd die in zijn auto een honkbalknuppel, ploertendoder en vlindermes had liggen. De wapens zijn in beslag genomen.
Bij Enschede troffen marechaussees zaterdag in de auto van een 37-jarige Poolse man een stiletto aan die in beslag genomen is.

In Emmen werd later bij een controle een 46-jarige Nederlander aangetroffen die geen identiteitsbewijs kon overhandigen. Na controle van zijn identiteit bleek dat op zijn bezittingen beslag is gelegd, waardoor hij zijn Rolex-horloge en een contant bedrag van 7000 euro dat hij bij zich had moest afstaan.
Naar de echtheid van het horloge wordt nog onderzoek gedaan.

De Koninklijke Marechaussee voert dagelijks controles uit in het kader van mobiel toezicht veiligheid, langs de gehele oostgrens met Duitsland en zuidgrens met België.
Die controles worden op basis van informatie steekproefsgewijs uitgevoerd op zowel snelwegen als andere wegen in de grensregio’s en zijn erop gericht illegale grensoverschrijding en grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan.