Categorie├źn
Grenspolitietaak

Marechaussee treft tassen met vermoedelijk gestolen goederen aan

Marechaussee treft tassen vol met vermoedelijk gestolen goederen aan in auto van Poolse man.

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond een 23-jarige Pool aangehouden op verdenking van onder andere diefstal en heling. De man werd vlakbij Schiphol gecontroleerd nadat opviel dat zijn auto, voorzien van exportkentekenplaten, verdekt geparkeerd stond tussen vrachtwagens op een parkeerplaats bij de luchthaven.

Tijdens de controle zagen marechaussees softdrugs in de auto en vonden ze een vouwmes. Daarnaast zagen ze een sporttas met daarin diverse goederen, nog in de verpakking.

Verder onderzoek in de auto wees uit dat de man meerdere tassen vol met consumptie- en cosmeticagoederen en inktjetcartridges in zijn auto had liggen, vermoedelijk uit supermarkten of drogisterijen afkomstig. Omdat de man geen aannemelijke verklaring kon afleggen hoe hij aan die spullen kwam, is hij aangehouden op verdenking van onder andere diefstal en heling. Verder bleek dat de auto waarin de man reed niet voorzien was van geldige exportkentekenplaten.

De verdachte zit vast voor verder onderzoek door de Marechaussee, de goederen, auto, telefoon en mes zijn in beslag genomen.