Categorieรซn
Grenspolitietaak

Marechaussee pakt gezochte verdachte van ladingroof Schiphol op

De recherche van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft een 37-jarige Bulgaar aangehouden op verdenking van de ladingdiefstal die op 16 mei 2020 werd gepleegd.

De man zou betrokken zijn bij de diefstal van 4400 Apple Watches, die werden weggenomen bij een bedrijf op het industriepark bij Schiphol. Hij zou als chauffeur de pallets met de Watches hebben meegenomen.

De Marechaussee kwam de man op het spoor nadat een rechercheteam was geformeerd en onder meer tips onderzocht die binnenkwamen na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De man zit vast voor verder onderzoek, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Eerder persbericht, uitgebracht op 8 juli 2020

๐—”๐—ฎ๐—ป๐—ต๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ถ๐—ป ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ด๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—”๐—ฝ๐—ฝ๐—น๐—ฒ ๐—ช๐—ฎ๐˜๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐˜€
De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagochtend 7 juli een 62-jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor betrokkenheid bij een omvangrijke diefstal van een partij Apple Watches uit een loods op Schiphol.

De horloges werden 16 mei gestolen uit een loods van een transportbedrijf op Schiphol-Oost. Tijdens de roof zijn zes pallets buitgemaakt met een partij van 4.400 smart watches. De lading heeft een waarde van zoโ€™n 530.000 euro.

De identiteit van de chauffeur die de lading ontvreemdde, is inmiddels bekend. Het gaat om een 37-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit. Het onderzoek naar zijn verblijfsplaats is in volle gang.
Eerder hield de Marechaussee al รฉรฉn medewerker van het transportbedrijf aan die vermoedelijk heeft geholpen bij de diefstal. De rol van de 62-jarige man in deze zaak wordt verder onderzocht.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Tips zijn nog steeds welkom in deze zaak. Dat kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070. Ook het Team Nationale Inlichtingen is bereikbaar in deze zaak.