Categorieƫn
Grenspolitietaak

Marechaussee onderschept vreemdelingen in de havens

De Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland trof vrijdagavond 31 januari een groep van 19 Albanezen aan voordat zij illegaal in een vrachtwagen de oversteek naar Engeland konden maken. De 47-jarige Roemeense chauffeur is aangehouden als verdachte van mensensmokkel.

Marechaussees controleerden een vrachtwagen met een Roemeens kenteken die met de ferry naar Engeland wilde reizen. Nadat een migratie-controlehond van de Koninklijke Marechaussee aansloeg bij de aanhanger openden marechaussees het dekzeil en zagen 17 mannen en 2 vrouwen tussen de lading zitten.

De vreemdelingen, in de leeftijd tussen de 19 en 43 jaar, zijn allemaal het vreemdelingentraject ingegaan. De chauffeur is ingesloten en zal voor de rechter-commissaris worden geleid.

Europoort
Eerder die ochtend werden al 4 vreemdelingen aangetroffen in de haven van Europoort. Zij zaten verstopt in een landbouwvoertuig dat achter op een trailer stond, op weg naar Engeland. Zij hadden geen identiteitsbewijs bij zich en uit onderzoek bleken het 2 burgers van Tsjaad, 1 Libiƫr en 1 Soedanees te zijn. Ook al deze vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan.