Categorieƫn
Grenspolitietaak

Marechaussee houdt twee verdachten van mensensmokkel aan

Gisteravond heeft de Koninklijke Marechaussee op de rijksweg A67 bij Venlo in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) een 32-jarige Tunesiƫr met een Duitse verblijfsvergunning en een 39-jarige Duitse vrouw aangehouden als verdachten van mensensmokkel. Zij vervoerden een 33-jarige man met de Palestijnse nationaliteit op de achterbank van hun auto.

Tijdens de controle werd een personenauto met een Duits kenteken gecontroleerd. De bestuurder en de bijrijder gaven ter controle Duitse identiteitspapieren. De passagier overhandigde een reisdocument, maar bleek na controle niet te beschikken over een rechtmatige verblijfsstatus. Hierop zijn de bestuurder en bijrijder aangehouden als verdachten van mensensmokkel. De passagier is overgedragen aan de Duitse autoriteiten. Verder is de personenauto in beslag genomen in het kader van het lopend onderzoek.

Bij het onderzoek van de personenauto is softdrugs en een knuppel aangetroffen. De softdrugs en de knuppel zijn in beslag genomen. De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak.