Categorie├źn
Grenspolitietaak

Inklimmers verstoppen zich onder bodemplaat in kofferbak

De Koninklijke Marechaussee op Hoek van Holland heeft donderdagmiddag voorkomen dat 2 vreemdelingen illegaal de oversteek naar Engeland konden maken. Ze werden ontdekt onder een speciaal aangebrachte bodemplaat in de kofferbak. De 43-jarige chauffeur en 43-jarige bijrijder met de Tsjechische nationaliteit zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel en ID-fraude.

Tijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Engeland controleerden Marechaussees een personenauto met Brits kenteken. Bij controle van de paspoorten van de inzittenden twijfelden de verbalisanten over de echtheid. Om illegale migratie op te sporen, is het voertuig verder doorzocht. In de kofferbak viel op dat de bodemplaat niet origineel was. Bij het optillen zagen Marechaussees een vrouw liggen. Onder de stoelen op de achterbank kwam vervolgens nog een man vandaan gekropen.

De vreemdelingen hebben vermoedelijk de Iraakse nationaliteit en gaan het vreemdelingentraject in. De 43-jarige bijrijder reisde op een look-a-like paspoort en wordt daarom ook verdacht van ID-fraude.

De Tsjechische verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de mensensmokkel loopt onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.